Haastattelussa Heli R / Helskyn huone

1. Kuinka kauan olet harrastanut decoja?
Maaliskuussa -07 perustin blogini ja samalla aloin ilmottautumaan eri decoihin. Maria H:n Keijudeco oli ensimmäinen deco, joka minulle saapui. Nuorempana teimme kavereiden kesken vihkosia, joita kierrätimme ja koristelimme.

2. Mistä kuulit decoista ensimmäisen kerran ja mikä sai sinut innostumaan asiasta?
Jonkun blogista tämän idean näin ja Hiekkaoliivilta taisin privaatisti asiasta tiedustella. Decot olivat niin upeita kun surffailin askartelijoiden sivuilla, joten oli ihan pakko itsekin kokeilla.

3. Minkä kokoisista decoista pidät eniten?
Mieluiten tekisin postikortin kokoisia tai neliön muotoisia (15x15cm) decoja. A5 kokoisissa minulla saattaa olla ongelmaa saada sivulle täytettä, toki joskus aiheen ollessa "helppo" myös ison decon saan koristeltua.  

4. Mikä on sinusta sopiva määrä osallistujia yhteen decoon?
Omissa decoissani on tainnut olla osallistujia kymmenen molemmin puolin. Toki jos on paljon osallistujia, postimaksutkin ovat korkeammat, ainakin viimeisillä tekijöillä.

5. Onko aiheita, joista erityisesti pidät decoissa?
Helpommin sanoisin, mistä en pidä; vintage on semmoinen, josta en ymmärrä oikein mitään. Kuvia yms. tykötarpeita siihen kyllä on, mutta en ole vielä osallistunut yhteenkään vintagedecoon. Minusta on mukavaa, että aiheita on vaikka kuinka paljon, tulee monipuolisesti käytettyä tarvikkeita.

6. Minkä aiheen decoon haluaisit osallistua juuri nyt?
Siilidecoon minulla olisi ihana siilin kuva, mutta en ole sellaista decoa vielä löytänyt. Tarvitsee varmaan itse laittaa moinen liikkeelle.

7. Pidätkö enemmän decoista, joissa on tietty teema vai decoista, joissa ei ole teemaa?
Kiertävän aiheen decot ovat mielenkiintoisia, tavallaan decon sisällä kulkee punainen lanka. Itse haluaisin, että niissä lukisi mikä aihe on napattu edelliseltä sivulta. Olen kiinnostunut kaikenlaisista decoista. Ilmottaudun mukaan sen perusteella, mikä on aihe.

8. Millaisia materiaaleja tykkäät käyttää decoihin?
Papereita, tapettia, kuvia, tarroja... kaikkea mitä laatikoistani löytyy.