Kirjoittanut: Saila / Decoilua & ATC

Viime aikoina on ollut kovasti juttua decojen tekemisestä ja edelleenlähettämisestä. Aikatauluista kiinni pitäminen tuntuu olevan yllättävän vaikea asia. Yleensä sivun tekemiseen annetaan aikaa 1 - 2 viikkoa ja tuntuisi, että siinä ajassa sivunsa saa kyllä valmiiksi varsinkin, jos on sitä hieman jo etukäteen mielessään suunnitellut.

Aikataulun noudattaminen ei ole decon omistajalle eikä decoon osallistujillekaan yhdentekevä asia. Osallistujat toivovat saavansa decon tehtäväksi ajallaan ja omistaja toivoo saavansa sen kotiin ajallaan. Tiettyyn aikaan sidotuissa decoissa tämä korostuu, sillä ei ole mitenkään inspiroivaa saada joulu-deco askarreltavakseen juhannuksena jne. Ääripään vaihtoehto sitten on, ettei deco koskaan tule osallistujan luo saati, että se palautuisi omistajalleen.

Jos decoa ei jostakin syystä saa valmiiksi annetussa ajassa, niin ei liene ylivoimaisen vaikeaa ilmoittaa asiasta decon omistajalle. Hänen ei siten tarvitse miettiä onko deco mahdollisesti kadonnut välille ja että kenelläköhän se juuri nyt on menossa. Hän voi myös halutessaan informoida seuraavia osallistujia aikataulun muutoksista. Jos decon aihe tuntuu hankalalta eikä sivua synny, niin mielestäni on parempi lähettää deco "tyhjänä" eteenpäin kuin jäädä odottamaan luomisinspiraatiota ja pantata sitä odotellessa decoa itsellään.

Toivon, että kun decon omistaja joutuu kysymään deconsa kuulumisia siihen osallistuvalta, niin hänelle annettaisiin asiallinen vastaus mahdollisimman pian. Oman deconsa kohtalosta huolehtiminen ei ole mikään epäluottamuslause siihen osallistuvaa kohtaan vaan huoli omasta omaisuudestaan.

Tärkeä asia huomioitavaksi on decon postimaksu. 0,70 € ei riitä kuin max. 50 g painavaan lähetykseen ja usein deco jo lähtiessään liikkeelle painaa liki 100 g. Tämä huomioitakoon decoja postitellessa ettei käy niin ikävästi, että seuraava askartelija joutuu decon postista lunastamaan.

Decoilun tarkoituksena on mukavan harrastuksen ylläpitäminen ja askartelumahdollisuuden tarjoaminen toisillekin. Ei siis oteta tätä liian vakavasti, mutta tarpeellisella vakavuudella kuitenkin. Mikäpä sen hauskempaa kuin saada lopulta kotiin kauniisti ja persoonallisesti koristeltu deco, jonka voi säilyttää muistona ja jota katsellessaan saa hyvän mielen aina uudestaan.

Mukavia decoiluhetkiä toivotellen,
Saila

- - -
Decola muistuttaa: Helposti-kuorien käyttö kannattaa