Haastattelussa Saila blogista Decoilua + ATC.

1. Kuinka kauan olet harrastanut decoja?
Kuluvan vuoden syyskuun lopussa avasin oman blogin aivan sen takia, että voin osallistua decoihin ja laittaa omia liikkeelle. Hyvin tuore harrastus siis. :)

2. Mistä kuulit decoista ensimmäisen kerran ja mikä sai sinut innostumaan asiasta?
Taika-lehdessä oli erään Sandyn juttu decoista ja Hiekkaoliivin blogi-osoite. Sinne kun ensimmäisen kerran menin ja surffailin decoihin osallistuvien sivuilla, niin halusin heti itsekin kokeilla tekemistä.

3. Minkä kokoisista decoista pidät eniten?
Mielestäni pienemmät kuin A5-kokoiset ovat mukavimpia. Isompia tehdessä tulee joskus tunne, että täytyy keksimällä keksiä täytettä.

4. Mikä on sinusta sopiva määrä osallistujia yhteen decoon?
Itselläni on liikkeellä deco, jossa on 20 osallistujaa ja se on mielenkiintoinen katseltava kotiin palattuaan suuren osallistujamääränkin takia. Tietenkin, jos itse osallistuu decoon, jossa on paljon tekijöitä ja on itse aivan loppupäässä, niin saattaahan siinä aika käydä pitkäksi odotellessa...

5. Onko aiheita, joista erityisesti pidät decoissa?
Vintage tuntui minusta ensin jotenkin erityisen vaikealta aiheelta enkä osallistunutkaan siihen, mutta kun "rohkaisin" mieleni ja lähdin ensimmäiseen vintage-decoon mukaan, niin siitäpä tulikin suosikkiaiheeni. Myös runo-decoista pidän kovasti.

6. Minkä aiheen decoon haluaisit osallistua juuri nyt?
Tällä hetkellä odottelen vuoroani osallistua liki kymmeneen decoon, joiden aiheina mm. Lappi, vintage, lastenlaulut jne.

7. Pidätkö enemmän decoista, joissa on tietty teema vai decoista, joissa ei ole teemaa?
Teemallisista pidän enemmän. Tykkään, että on valmis aihe, josta jokainen tekee. Mukava vertailla tekijöiden näkemyksiä aiheesta.

8. Millaisia materiaaleja tykkäät käyttää decoihin?
Kiiltokuvia ja valmiita leikekuvia, myös aikakauslehdistä leikattuja kuvia, ääriviivatarroja, kaikenlaisia kauniita papereita, niittejä...