Haastattelussa Pianca / Piancan soppi

1. Kuinka kauan olet harrastanut decoja?
Decoja olen harrastanut noin pari kuukautta.

2. Mistä kuulit decoista ensimmäisen kerran ja mikä sai sinut innostumaan asiasta?
Luin pari lehtihaastattelua aikuisista naisista, jotka harrastavat decojen ja ATC-korttien tekemistä. Aluksi en ymmärtänyt mistä on kysymys, mutta asia kuitenkin alkoi kiinnostamaan niin paljon, että aloin kaivaa netistä asiaan liittyvää tietoa lisää.

Työni on sellaista, etten näe käteni jälkiä kun työpäivä on lopussa ja kaipasin jotain mitä voin käsillä tehdä ja nähdä lopputuloksen. Olen aina tykännyt piirtää, maalata, ommella ja olen aika luova ihminen. Lisäksi tykkään kaikesta pienestä sievästä tilpehööristä, joten nämä decot olivat juuri sitä mitä kaipasin.

3. Minkä kokoisista decoista pidät eniten?
Minusta on mukavinta tehdä noin A5 kokoisia decoja. Siihen kokoon löytyy aika helposti materiaalia. Mutta mielelläni teen myös pienempiä ja isompia decoja.

4. Mikä on sinusta sopiva määrä osallistujia yhteen decoon?
Minusta noin 10 osallistujaa olisi sopiva määrä. Sen takia, että decon saisi mahdollisimman nopeasti eteenpäin.

5. Onko aiheita, joista erityisesti pidät decoissa?
Tykkään tehdä elokuviin ja filmitähtiin liittyviä decoja sekä vintage-decot ovat ihania.

6. Minkä aiheen decoon haluaisit osallistua juuri nyt?
Olen varmaan tällä hetkellä mukana yli kymmenessä decossa ja kaikki decothan tietysti tulevat saman päivän postissa kotiin, joten olen aika urakalla niitä väkertänyt. Kaikki decot joissa olen mukana, ovat mielenkiintoisia. Jokainen antaa uuden haasteen. Decoja tehdessä on täysin siinä maailmassa ja unohtaa arjen kiireet ja murheet.

7. Pidätkö enemmän decoista, joissa on tietty teema vai decoista, joissa ei ole teemaa?
Pidän enemmän decoista jossa on tietty teema. Joissa ei ole teemaa, niitä on hankalampaa tehdä. Mutta sehän tuo vaan lisää haastetta.

8. Millaisia materiaaleja tykkäät käyttää decoihin?
Käytän valmiita taustapapereita, liimattavia nauhoja ja tarroja. Aika paljon netistä löytyy sopivia kuvia, joita myös käytän. Vähemmän käytän lehdistä leikattuja materiaaleja.