Haastattelussa Tittiina / Tittiinan touhuja 

1. Kuinka kauan olet harrastanut decoja?
Ekoihin decoihini olen osallistunut 1995, silloin decoilin ahkerasti muutaman vuoden. Nyt on ollut useamman vuoden tauko, kunnes innostuin uudestaan noin 1½ vuotta sitten decoilusta.

2. Mistä kuulit decoista ensimmäisen kerran ja mikä sai sinut innostumaan asiasta?
Aikoinaan eräs kirjeystäväni esitteli mulle decot ja innostuin siitä, ettei tarvitse olla "suuri taiteilija" saadakseen jotain kivannäköistä aikaan. Ihan tällaisilta "taviksiltakin" decoilu onnistuu. =)

3. Minkä kokoisista decoista pidät eniten?
Mieluisimpia ovat A6-kokoiset, toki A5 tai muutkin menevät. Jotenkin A6 on vain sellainen, että se on helppo täyttää ja sommitella, aiheesta kuin aiheesta. Isommat ovat haastavampia.

4. Mikä on sinusta sopiva määrä osallistujia yhteen decoon?
Kymmenen alkaa olla maksimi. Decon saa silloin joskus kotiinkin ja myös osallistujille se tulee kohtuullisessa ajassa.

5. Onko aiheita, joista erityisesti pidät decoissa?
Liki kaikki aiheet ovat kivoja, mutta eniten varmaankin luonto-, runo-, enkeli-, yms aiheet ovat mieleeni. Osallistun kyllä liki aiheesta kuin aiheesta olevaan decoihin, olen siten kaikkiruokainen. Toisinaan vain idean saaminen on työläämpää.
     
6. Minkä aiheen decoon haluaisit osallistua juuri nyt?
Kuten sanoin, olen aika kaikkiruokainen. Toisaalta kaikki uudet aiheet ovat kiinnostavia. Sitten mielessäni on pyörinyt meri- tai Majakka-aiheinen deco, sellaiseen en ole osallistunut, vaikka matskua olisi. Pitäisi varmaan itse tehdä sellainen kiertoon!

7. Pidätkö enemmän decoista, joissa on tietty teema vai decoista, joissa ei ole teemaa?
Tietty teema on melkein mukavampi. Silloin voi jo osallistuessa miettiä, mitä voisi tehdä decoon. Ja toisaalta, tietää, millaista aihetta omistaja toivoo.

8. Millaisia materiaaleja tykkäät käyttää decoihin?
Kuviopapereita, lehtileikkeitä, tarroja, kiiltokuvia, nauhoja, kukkia, haaraniittejä, pikkukuvioita, kortteja, kuivattuja kasveja, serviettejä.. Mielikuvitushan tässä on rajana!