OHJEITA DECOON OSALLISTUVALLE

Oma sivu
Koristelun lisäksi sivulle kirjoitetaan nimi tai nimimerkki, joka saa näkyä sivua julkaistaessa. Päivämääränkin voi laittaa.

Huomioitavaa
Kun koristelee sivua toisen tekemän sivun takapuolelle, on pidettävä huoli, ettei omalla työllään sotke toisen työtä. Katsotaan siis, etteivät tussit tai leimat mene paperista läpi. Koko työn voi tehdä erilliselle paperillekin, joka sitten liimataan ja / tai kontaktoidaan vihkoon omalle sivulle. Muhkuraiset materiaalit jakavat mielipiteitä - osa ei halua niitä decoihinsa tai ei itse tykkää käyttää niitä sivuillaan ja osa taas käyttää niitä mielellään.

Kontaktointi
Monet viimeistelevät oman sivunsa kontaktimuovilla: Se ei ole pakollista ja jotkut kieltävät kontaktoinnin omissa decoissaan. Itse olen aina kontaktoinut, ellei erikseen kielletä. Kontaktimuovi pitää työn siistinä vihkon kiertäessä. Muovin ylimääräisiä kaistaleita ei taiteta sivun toiselle puolelle niin kuin usein kirjoja kontaktoidessa tehdään, vaan ylimääräinen muovi leikataan sivun reunoja pitkin pois.

Decon lähettäminen eteenpäin
Sovitusti kiertävissä decoissa decon tekijä kertoo yleensä etukäteen ja/tai decossaan, kuinka saa seuraavan osallistujan osoitteen. Decon tekijä on voinut etukäteen määrittää, kuinka kauan decoa saa pitää itsellään. Yleensä tämä aika on 1-2 viikkoa. Tätä kannattaa miettiä ennen osallistumista, että varmasti ehtii saada osuutensa valmiiksi annetussa ajassa.
Sivua voi suunnitella jo etukäteen decon saapumista odotellessa. Vihkojen koot mainitaan usein ilmoitusten yhteydessä, mikä helpottaa sivun suunnittelua. Deco on kohteliasta postittaa eteenpäin sovitussa ajassa, hyvin pakattuna ja riittävällä postimaksulla varustettuna.

Helposti-kuoret

Posti myy Helposti-kuoria 20 kappaleen pakkauksissa. C5-kuorien pakkaus maksaa 21 , jolloin yhden lähetyksen hinnaksi tulee noin euor. Tällä hinnalla Helposti-kuoressa voi postittaa mitä tahansa, kunhan lähetys painaa alle 500 g ja on korkeintaan 3 cm paksu. Melkeinpä deco kuin deco täyttää nämä ehdot, joten postimerkkien riittävästä määrästä ei tarvitse huolehtia. Deco vain kuoreen ja postilaatikkoon, eikä vastaanottajalle tule ikäviä yllätyksiä lunastusmaksujen muodossa. Jos pakkaus tuntuu hintavalta kerralla ostettaessa, voi pakkauksen ostaa vaikka kaverin kanssa puoliksi.

---
Teksti: Hiekkaoliivi. Blogin tekstien kopiointi on kielletty.
Sivuun voi linkittää osoitteella: http://deco.vuodatus.net/page/ohjeita