Haastattelussa Vikke* / Askarteluvuori.

1. Kuinka kauan olet harrastanut decoja?
Vajaa vuosi sitten tein ihka ekan decosivuni, siitä noin 2kk eteenpäin laitoin ekan oman deconi kiertoon. Sen verran siis.

2. Mistä kuulit decoista ensimmäisen kerran ja mikä sai sinut innostumaan asiasta?
Lueskelin decoista ekan kerran Hiekkaoliivin blogista. Lisäksi ihminen, jolle toimin salaisena askarteluystävänä say:n ekalla kierroksella, harrasti decoja ja hänen blogistaan luin paljon aiheesta ja katselin kivoja decosivuja, pääsin linkkien kautta toisten decoilijoiden blogeihin jne. Maailma avautui pikkuhiljaa ja sai mut koukkuun. Olin tehnyt jo vähän aikaa atc-kortteja ja decoilu sai innostumaan decosivun koon vuoksi, decot näyttivät olevan isompia kun atc korrti ja niitä oli hauska kokeilla. Lisäksi deco kirjanen toi lapsuudenmuistoja esiin kiertävistä vihkosista joista koristeltiin vuorollaan sivuja, eli jotain nostalgiaakin tässä oli vaikkei nyt ihan samanlainen juttu ollutkaan kun lapsuuden vihkoset.

3. Minkä kokoisista decoista pidät eniten?
Tykkään 10cm x 15cm sivuista sekä tuumakooltaan 6" x 6" sivuista.
Näihin sivuihin mahtuu jo tekemään kivasti eikä tilan täyttäminen ole minulle ongelma.
Tämä ei nyt tähän kuulu, mutta todettakoon että mielummin teen pystysuuntaisia kuin vaakasuuntaisia sivuja. ;)

4. Mikä on sinusta sopiva määrä osallistujia yhteen decoon?
Olen tykännyt omiin decoihini laittaa 10-13 sivua ja siis samanverran osallistujia.
Decon kierto ei kestä näin kovin kauan (ellei jää junnaamaan jonnekkin....näinkin on käynyt). Deco mahtuu hyvin kirjekuoreen ja menee suht pienin postimaksuin.

5. Onko aiheita, joista erityisesti pidät decoissa?
Tykkään jos aihetta ei ole kovin tarkkaan edes rajattu tai se voi kullakin sivulla perustua johonkin edellisen tekijän sivun yksityiskohtaan. Tykkään jostain väri-aiheesta, joka tulee taustan mukaan tai musta tämän tyyppisestä. Tykkään myös tuunaus-decoista, itse olen tuunannut postikorttia ja liikkeelle olen laittanut niin tuunattavan postikorttidecon kuin tuunattavan lasinalusdeconkin. Tämä antaa enemmän luovuutta toteuttaa itseään. ;)
Katson nykyään aika tarkkaan aiheeltaan decot joihin osallistun, sillä aiemmin on turhankin usein tullut lähdettyä mukaan sellaisiin decoihin, joiden aiheesta ei edes mitään tiedä... esim. moottoripyörä-deco, jonka sivusta muutes tulikin suureksi yllätyksekseni ihan kiva. :)

6. Minkä aiheen decoon haluaisit osallistua juuri nyt?
Jaa-a, aihe voisi pyöriä jonkun vanhan valokuva ympärillä. Ei tietenkään liian tarkkaan rajatusti. :)

7. Pidätkö enemmän decoista, joissa on tietty teema vai decoista, joissa ei ole teemaa?
Tjaa, en ole aiemmin ajatellut.
No, teemaltaan rajattu deco voi tuntua vaikeammalta. Esim. kissadeco vintageteemalla jäisi varmaan tekemättä, mutta sen sijaan aihe vapaa kollaasitekniikkateemalla voisi ollakin mun juttu.
Riippuu siis ihan decosta, sen aiheesta ja teemasta. Jos nyt ymmärsin oikein aiheen ja teeman. :D Näin käy kun ei ajattele liikaa vaan antaa mennä ja tekee :)

8. Millaisia materiaaleja tykkäät käyttää decoihin?
Erilaisia papereita, niin scräppipapereita kuin vanhojen kirjojen tekstejä ja kuviakin. Erilaisia tulostettuja (vanhoja) valokuvia ja kollaasikuvia, rub on kuvia, lippusia ja lappusia, metallikoristeita, paperikukkia, luurankolehtiä, leimakuvia (leimattuna suoraan sivulle), leimatekstejä... yms.